Adeverinta de Conformitate

Recunoaşterea calificărilor profesionale în U.E. Adeverinta de conformitate cu Directiva 2005/36/CE pentru profesiile nereglementate din Romania.

 

Adeverinţa de conformitate se eliberează cetățenilor români, cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European, precum și cetățenilor Confederației Elvețiene, care au studiat pe teritoriul României și care solicită eliberarea unei adeverințe de conformitate, în scopul exercitării, în mod independent sau ca salariat, a unei profesii nereglementate în România.

În 2006, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor, a fost desemnat ca responsabil pentru implementarea Directivei 2005/36/CE în legislaţia naţională. Prin Ordinul Ministrului, s-a constituit Grupul de Lucru pentru transpunerea Directivei 2005/36/EC.CNRED eliberează, în conformitate cu Legea nr. 200/2004, cu modificările şi completările ulterioare, o adeverinţă de conformitate a studiilor cu prevederile Directivelor 2005/36/CE si 2006/100/CE, pentru profesiile nereglementate din România.

Pentru profesiile de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist, moaşă, medic veterinar şi arhitect se aplică principiile recunoaşterii automate, care se realizează de către organizaţiile profesionale şi autorităţile publice corespunzătoare:

Ministerul Sanatatii pentru profesiile de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist si moasa;

Colegiul Medicilor Veterinari din Romania pentru profesia de medic veterinar;

Ordinul Arhitecţilor din România pentru profesia de arhitect.

 

Expert For You vine in intampinarea dumneavoastra, punand la dispozitie toata experienta cumulata, prin intocmirea dosarului necesar obtinerii adeverintei de conformitate.

 

Acte Necesare

Pentru mai multe informaţii cu privire la Directiva 2005/36/CE puteţi accesa: www.cnred.edu.ro

Cerere prin care se solicită eliberarea Adeverinţei de conformitate: în cerere se va menţiona statul membru al Uniunii Europene pentru care se solicită aceasta Adeverinţă;
Adeverinţa de autenticitate a diplomei, eliberată de instituţia emitentă – original sau copie legalizată;
Cartea de muncă, în copie simplă;
Procura în original.
Diploma de studii în copie legalizată;
Anexa la diploma de studii (Foaie Matricolă / Supliment la Diplomă), în copie legalizată. Pentru diploma de scoală postliceală / profesională / învăţământ complementar/de ucenici se va prezenta şi situaţia şcolară anterioară (diploma anterioară şi/sau foaia matricolă anterioară);
Documente personale de identificare, în copie simpla: actul de identitate – buletin de identitate, carte de identitate sau paşaport; dovada de schimbare a numelui (de ex. certificat de căsătorie) – în cazul în care numele înscris pe diplomă nu mai coincide cu cel din actul de identitate.

ESTIMARE RAPIDA DE PRET

Acum totul este mai simplu. Trebuie doar sa ne cunoasteti, de restul ne ocupam noi.

Program
Luni – Joi : 09:00 – 17:00
Vineri : 09:00 – 15:00
Contacteaza-ne
021 317 5887
office@expertforyou.ro
Open chat
Aveti intrebari?
Expert for You
Aveti intrebari? Intrebati si va vom raspunde cat mai curand posibil.