Traduceri
Traduceri

Toate traducerile oferite de Expert For You sunt intocmite de traducatori autorizati de Ministerul de Justitie, cu o vasta experinta in domeniul traducerilor.
De la inceput trebuie spus ca traducerile sunt de mai multe feluri si aici amintim de:

Traduceri simple

Traducerile simple sunt intocmite de traducatori autorizati de Ministerul de Justitie, dar sunt predate in format electronic, pe e-mail sau pe hartie, fara sa aiba parafa traducatorului. Acest tip de traducere simpla este, in general, utilizata pe documente care nu trebuie folosite in institutii si care au caracter intern (intr-o companie) sau de informare .

Traduceri autorizate

Traducerile autorizate sunt intocmite de traducatori autorizati de Ministerul de Justitie, care poarta incheierea de traducator cu parafa acestuia. Traducerea autorizata se preda pe hartie si este in general folosita de catre companii in licitatii, la inmatriculari de vehicule sau acolo unde este solicitata de catre o institute sau companie, cu specificatia “Traducere Autorizata”.

Traducere legalizata

Traducerile legalizate sunt intocmite de traducatori autorizati de Ministerul de Justitie, care au incheierea de specimen de semnatura a traducatorului, conform legislatie impuse, pe care un notar public aplica legalizare de specimen. Notarul, prin legalizarea unei traduceri, recunoste specimenul de semnatura a traducatorului autorizat si confera traducerii singuranta ca documentul este intocmit de un traducator autorizat. Traducerile legalizate sunt, in general, folosite la institutii publice, ori acolo unde este solicitata o astfel de traducere in mod expres.

Traducere apostilata

Traducerea apostilata este acea traducere legalizata de un notar public, la care se aplica apostila la Camera Notarilor Publici. Traducerile apostilate se folosesc strict in state care au aderat la Conventia de la Haga din 1961. Prin aplicarea de apostila pe traducere, conform conventiei, se atesta faptul ca notarul public care a legalizat traducerea este recunoscut de Camera Notarilor Publici - in consecinta, este un notar autorizat.

Traducere supralegalizata

Traducerea Supralegalizata este acea traducere legalizata de un notar public, la care se aplica supralegalizarea de catre Camera Notarilor Publici si de catre Ministerul Afacerilor Externe. Traducerile Supralegalizate se folosesc strict in statele care nu fac parte din Conventia de la Haga din 1961. In general, se cere ca traducerea supralegalizata sa fie legalizata de Sectia Consulara din Romania a statului in care se foloseste traducerea, inainte ca aceasta sa fie utilizata intr-un alt stat.

Expert For You dispune de traducatori specializati in diferite domenii, cum ar fi:


Traduceri tehnice

Traducerea tehnica este intocmita de un traducator autorizat de Minsterul de Justitie, ce are specializare in domeniul tehnic. Documentatia tehnica este foarte importanta, atat pentru dumneavoastra, cat si pentru partenerii dumneavoastra.; Traducerea tehnica are scopul de a va permite sa intelegeti produsul pe care il detineti sau pe care doriti sa-l folositi, astfel incat utilizarea lui sa fie conforma cu specificatiile din manual.

Traduceri medicale

Traducerile medicale sunt intocmite de traducatori autorizati de Ministerul de Justitie, ce au o vasta experinta in termenii folositi in medicina. Aceasta traducere de specialitate va ajuta sa puteti comunica eficient si corect cu medici din alte state si vine in intampinarea acestora sa inteleaga corect afectiunea de care sufera pacientul.

Traduceri juridice

Traducerile juridice sunt intocmite de traducatori autorizati de Minsterul de justitie, cu o experinta vasta in termenii folositi in drept. In general, sunt traducatori autorizati care au si profesia de avocat. Aceste tipuri de traducere de specialitate sunt intocmite tinand cont de faptul ca traducerea corecta a unui termen juridic poate fi determinant intr-o conventie.


Expert For You va ofera traduceri in numeroase limbi de circulatie internationala, dar si traduceri in limbi “exotice”, din care amintim:

 • Traducere autorizata din limba italiana in limba romana si din limba romana in limba italiana
 • Traducere autorizata din limba engleza in limba romana si din limba romana in limba engleza
 • Traducere autorizata din limba franceza in limba romana si din limba romana in limba franceza
 • Traducere autorizata din limba spaniola in limba romana si din limba romana in limba spaniola
 • Traducere autorizata din limba portugheza in limba romana si din limba romana in limba portugheza
 • Traducere autorizata din limba neogreaca in limba romana si din limba romana in limba neogreaca
 • Traducere autorizata din limba bulgara in limba roamana si din limba romana in limba bulgara
 • Traducere autorizata din limba rusa in limba romana si din limba romana in limba rusa
 • Traducere autorizata din limba ceha in limba romana si din limba romana in limba ceha
 • Traducere autorizata din limba poloneza in limba romana si din limba romana in limba poloneza
 • Traducere autorizata din limba slovaca in limba romana si din limba romana in limba slovaca
 • Traducere autorizata din limba croata in limba romana si din limba romana in limba croata
 • Traducere autorizata din limba ucraina in limba romana si din limba romana in limba ucraina
 • Traducere autorizata din limba turca in limba romana si din limba romana in limba turca
 • Traducere autorizata din limba germana in limba romana si din limba romana in limba germana
 • Traducere autorizata din limba neerlandeza in limba romana si din limba romana in limba neerlandeza
 • Traducere autorizata din limba suedeza in limba romana si din limba romana in limba suedeza
 • Traducere autorizata din limba maghiara in limba romana si din limba romana in limba maghiara
 • Traducere autorizata din limba araba in limba romana si din limba romana in limba araba


Estimare rapida de pret


Trimite acum