Adeverinta de Conformitate CNRED

Recunoasterea calificarilor profesionale in U.E
Adeverinta de conformitate cu Directiva 2005/36/CE pentru profesiile nereglementate din Romania

Adeverinta de conformitate se eliberează cetățenilor români, cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European, precum și cetățenilor Confederației Elvețiene, care au studiat pe teritoriul României și care solicită eliberarea unei adeverințe de conformitate, în scopul exercitării, în mod independent sau ca salariat, a unei profesii nereglementate în România.
În 2006, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor, a fost desemnat ca responsabil pentru implementarea Directivei 2005/36/CE în legislaţia naţională. , Prin Ordinul Ministrului, s-a constituit Grupul de Lucru pentru transpunerea Directivei 2005/36/EC.CNRED eliberează, în conformitate cu Legea nr. 200/2004, cu modificările şi completările ulterioare, o adeverinţă de conformitate a studiilor cu prevederile Directivelor 2005/36/CE si 2006/100/CE, pentru profesiile nereglementate din România.

Pentru profesiile de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist, moaşă, medic veterinar şi arhitect se aplică principiile recunoaşterii automate, care se realizează de către organizaţiile profesionale şi autorităţile publice corespunzătoare:
• Ministerul Sănătăţii pentru profesiile de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist şi moaşă;
• Colegiul Medicilor Veterinari din România pentru profesia de medic veterinar;
• Ordinul Arhitecţilor din România pentru profesia de arhitect.

Expert For You vine in intampinarea dumneavoastra, punand la dispozitie toata experienta cumulata, prin intocmirea dosarului necesar obtinerii adeverintei de conformitate.

Actele Necesare

  1. Cerere prin care se solicită eliberarea Adeverinţei de conformitate: în cerere se va menţiona statul membru al Uniunii Europene pentru care se solicită aceasta Adeverinţă;
  2. Diploma de studii în copie legalizată;
  3. Adeverinţa de autenticitate a diplomei, eliberată de instituţia emitentă – original sau copie legalizată;
  4. Anexa la diploma de studii (Foaie Matricolă / Supliment la Diplomă), în copie legalizată. Pentru diploma de scoală postliceală / profesională / învăţământ complementar/de ucenici se va prezenta şi situaţia şcolară anterioară (diploma anterioară şi/sau foaia matricolă anterioară);
  5. Cartea de muncă, în copie simplă;
  6. Documente personale de identificare, în copie simpla: actul de identitate – buletin de identitate, carte de identitate sau paşaport; dovada de schimbare a numelui (de ex. certificat de căsătorie) – în cazul în care numele înscris pe diplomă nu mai coincide cu cel din actul de identitate;
  7. Procura în original.

Pentru mai multe informaţii cu privire la Directiva 2005/36/CE puteţi accesa: www.cnred.edu.ro

Tot ce trebuie sa faceti este sa luati legatura cu un reprezentant al biroului nostru pentru o evaluare corecta a dosarului pe care il detineti.

Share